παραλιες του νησιού

Το μικρό νησάκι της  Ελαφονήσου  είναι κυκλωμένο από θάλασσα και από πανέμορφες παραλίες – αγκάλες που η καθεμιά τους είναι ομορφότερη από την άλλη.
Τα νερά σε όλες τις παραλίες είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα και ο επισκέπτης θα ανακαλύψει τις χρωματικές αλλαγές από την μία παραλία στην άλλη καθώς αλλάζει το τοπίου , αλλάζει και η χρωματική αύρα της κάθε παραλίας .
Όπου και να γυρίσεις το βλέμμα σου θα συναντήσεις από μία μικρή ή μεγάλη αγκάλη παραλία που το μόνο που σου προξενούν την αίσθηση να μπείς για μία βουτιά.
Άς ξεκινήσουμε με τις παραλίες που βρίσκονται μέσα στην καρδιά του νησιού που είναι το Κοντογόνι εκεί όπου θα συναντήσεις του ντόπιους να απολαμβάνουν ένα μπάνιο ξεκούρασης και βλέποντας τα μικρά παιδιά να παίζουν ανέμελα , μέσα στο νησί δίπλα στα Ferries υπάρχει  μία όμορφη παραλία το Μεγάλο Τηγάνι που πρίν μερικά χρόνια οι βουτιές έδιναν και έπαιρναν αλλά εδώ και καιρό ,παρά τα πεντακάθαρα νερά οι ντόπιοι προτιμούν το Κοντογόνι.
Οι βασικές παραλίες του νησιού είναι και στις 2 πλευρές του νησιού μα είναι στην μεριά την λεγόμενη Κάτω Νησί  που υπάρχει η απέραντη παραλία της Παναγιάς που θα σας εντυπωσιάσει με τα χρώματα και την αμμουδιά της , ακριβώς απέναντι απο την όμορφη παραλία βλέπετε υα νησάκια Κασέλλα , Γαιδουρονήσι και Λεπτονησί που είναι σαν καραβάκια στο γαλάζιο της θάλασσας , πολλοί επισκέπτες διασχίζουν την θάλασσα περνούν στα νησάκια αυτά και κάνουν εκεί το μπάνιο τους .
Στον αντίποδα στην άλλη πλευρά του νησιού θα συναντήσετε την παραλία της Λεύκης που είναι ένα κομμάτι θάλασσας και άμμου που θα τρελαθείτε από την ομορφιά και την απλότητα της μικρής αυτής παραλίας . κάνοντας το μπάνιο σας αγναντεύεται την πόλη της Νεάπολης αλλά και τον κάβο Μαλέα .
Τέλος στην δεξιά πλευρά υπάρχει μία χερσόνησος με άμμο και κέδρα που με κρυστάλλινα νερά που την χωρίζει μία λωρίδα γής το Σαρακήνικο δημιουργώντας δύο όρμους τον όρμο του Σαρακήνικου με την Μεγάλη Παραλία και τον όρμο του Φράγκου  με την Μικρή Παραλία  και οι δύο παραλίες έχουν ψηλούς αμμόλοφους και υπέροχη χρυσή άμμο .
Τέλος από τότε που φτιάχτηκε ο νέος περιφερειακός δρόμος που ξεκινάει από την μεριά της Μεγάλης Παραλίας και προχωρά πρός το Κάτω Νησί θα βρεθείτε μπροστά σε μικρές αγκάλες παραλίες που μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε το μπάνιο σας .
Όσο και να σας πούμε για τις παραλίες , εσείς θα ανακαλύψετε και άλλες γιατί οι χάρες του νησιού μας είναι αμέτρητες…..

      

Elafonisos the Laconian island