Στην πίσω πλευρά του νησιού  θα συναντήσεις την απόμακρη παραλία του Αγλύφτη, που αξίζει τον κόπο και την προσπάθεια να περπατήσεις και να φτάσεις  μέχρι το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Πατάπιου, το οποίο χτίστηκε το 1960 και που κάθε χρόνο συντηρείται από Λαφονησιώτες που το προσέχουν και το αγαπάνε . Η πρόσβαση μπορεί να γίνει με 2 τρόπους , πρώτος ακολουθώντας προσεκτικά το μονοπάτι και με μεγάλη προσοχή διασχίζοντας το απόκρημνο τοπίο στο τέλος θα αποζημιωθείτε από την ομορφιά της φύσης και το άγριο της θάλασσας , ο δεύτερος τρόπος πρόσβασης είναι με σκάφος που θα βγείτε μπροστά στο εκκλησάκι του Αγίου.
Κάθε χρόνο πρίν την έναρξη του καλοκαιριού γίνονται εκδρομές από ντόπιους με σκάφος όπου παίρνοντας και τα παιδιά μαζί γίνεται αφορμή και για τις πρώτες βουτιές και φυσικά και το απαραίτητο προσκύνημα .
Η παραλία του Αγλύφτη είναι παραλία όπου το βότσαλο κυριαρχεί και η ομορφια του τοπίου κρύβει όμορφα χρώματα και γλυκιές μυρωδιές από θυμάρια και άλλα αρωματικά φυτά και τις περισσότερες φορές οι επισκέπτες θα είναι μόνοι να χαρούν την πανέμορφη μικρή παραλία .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here