DCIM100MEDIADJI_0034.JPG

Την πανέμορφη παραλία της Παναγίας θα την συναντήσετε  στο δυτικό άκρο του νησιού ονομάζεται  και Λιμνίτσα  για τον λόγο ότι πολλές φορές τους χειμωνιάτικους μήνες σκεπάζεται από λιμνάζοντα νερά που μαζεύονται στη μέση της παραλίας και εκεί βλέπουμε να σχηματίζονται μικρές λίμνες και έτσι οι κάτοικοι την έχουν ονομάσει και  “Λιμνίτσα”.
Στην γύρω περιοχή θα συναντήσετε  τους λεγόμενους κέδρους ή κέδρα που άλλοτε η περιοχή είχε πάτα πολλούς μα σήμερα υπάρχουν διάσπαρτοι , θα δείτε ακόμη ψηλούς αμμόλοφους που σχηματίζονται κατά την διάρκεια του χειμώνα από τους ανέμους που σαρώνουν την περιοχή . Τέλος στο δρόμο σας θα βρείτε μικρά λουλουδάκια που ξεπροβάλλουν από την άμμο τα λεγόμενα κρινάκια της Παναγίας .
Όσο για τα γαλανά νερά, σου προσφέρουν ένα αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας που χωρίς να το καταλάβεις χάνεσαι στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας . Η αίσθηση του βάθους της θάλασσας είναι διαφορετική από εκείνη του Σίμου καθώς ο βυθός γρήγορα βυθίζεται και βρίσκεται στα βαθιά με λίγες απλωτές σε αντίθεση με τον βυθό του Σίμου που πρέπει να προχωρήσεις λίγο μέχρι να βρεθείς ολόκληρος στην θάλασσα. Η Ελαφόνησος σου προσφέρει πολλές επιλογές από παραλίες και έχεις την επιλογή , ανάλογα με τον καιρό να επιλέξεις την παραλία που δεν θα έχει κύμα ή την επιλογή να κολυμπήσεις χωρίς πολυκοσμία .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here