Η Ελαφόνησος κάθε χρόνο από την 6η Ιουλίου έως και την 9η Ιουλίου εορτάζει  δύο μεγάλες επετείους την απελευθέρωση του νησιού και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος .
Η απελευθέρωση της Ελαφονήσου ,συνεπάγεται με την ημέρα ενσωμάτωσης του νησιού στην Ελλάδα .Κάθε χρόνο οι Ελαφονησιώτες τιμούν τους Μανιάτες για τη συμβολή τους στην απελευθέρωση της Ελαφονήσου συμβολικά στις 6 Ιουλίου του 1850 .Στο νησί γίνονται εκδηλώσεις για να τιμήσουν την επέτειο αυτής της ημέρας που αποτελεί ιστορικής σημασίας ημέρα για τον τόπο .
Την 9η Ιουλίου, η Ελαφόνησος τιμά και γιορτάζει τη θρησκευτική επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγ. Σπυρίδωνα του ναού που βρίσκεται πάνω στο κύμα και που ο επισκέπτης πρωτοαντικρύζει μόλις μπαίνει στην είσοδο του λιμανιού, η εορτή που γίνεται κάθε χρόνο συνδέεται άρρηκτα με τη νεότερη ιστορία της Ελαφονήσου.Τις περισσότερες φορές γίνονται το βράδυ της 9ης Ιουλίου διάφορες τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται σε χώρο που βρίσκεται μπροστά στο λιμάνι .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here