Elafonisos port

«Η «μάχη» των Covid-free νησιών στη Μεσόγειο»


Ασυναγώνιστο πλεονέκτημα φαίνεται πως έχουν τα ελληνικά νησιά εν όψει της φετινής τουριστικής σεζόν, η οποία αναμένεται ιδιαιτέρως απαιτητική αλλά και κρίσιμη για τις χώρες του νότου στην Ευρώπη. 

Όπως όλα δείχνουν, η Ελλάδα υπερτερεί σημαντικά στην ευγενή τουριστική άμιλλα των ευρωπαϊκών προορισμών, ιδίως έναντι της Ιταλίας και της Ισπανίας, καθώς σύμφωνα με μελέτες, προσφέρει στους τουρίστες αρκετά υψηλό βαθμό ικανοποίησης.

Αρχικά, το προβάδισμα των ελληνικών νησιών ενισχύει το γεγονός πως ήδη τα μικρότερα νησιά έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του ενήλικου πληθυσμού, με αποτέλεσμα να μπορούν να φιγουράρουν στη λίστα των ελκυστικών προορισμών ως Covid-free. Παράλληλα, από τα μέσα Απριλίου ξεκίνησε ο οριζόντιος εμβολιασμός σε όλα τα νησιά της Ελλάδας.
Στο μεταξύ, Σάμος, Νάξος, Ρόδος, Σκόπελος, Κως και Κέρκυρα συνεχίζουν με γρήγορους ρυθμούς τους εμβολιασμούς, με στόχο να είναι Covid-free έως τα μέσα Μαΐου.

Διθυραμβικά τα αφιερώματα του διεθνούς Τύπου για την Ελλάδα

Την ίδια ώρα, ο διεθνής Τύπος εξυμνεί τα ελληνικά νησιά μέσα από εκτενή ρεπορτάζ, προτείνοντας μεταξύ άλλων, την Αστυπάλαια, τους Λειψούς καιτην Πάτμο ως τους πιο ασφαλείς προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι, την ίδια ώρα που το Καστελόριζο αναμένεται να βρίσκεται σε αξιοζήλευτη θέση παγκοσμίως. 

Στο ίδιο μοτίβο και η Ελαφόνησος, με το ποσοστό των εμβολιασμένων να αγγίζει πάνω από το 70% του συνολικού πληθυσμού του νησιού, με τη δημοσιογραφική ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων να αναφέρεται στις απαράμιλλες ομορφιές της και να προβάλλεται σε όλα τα μεγάλα δίκτυα του κόσμου.
Ήδη ξένα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων ο βρετανικός Guardian, η ιταλική Corriere della Sera, αλλά και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, έχουν κάνει μεγάλα αφιερώματα για τα ελληνικά νησιά, με τίτλους όπως «Ήλιος, θάλασσα και χωρίς Covid», ενώ προ ημερών η Deutsche Welle, σε δημοσίευμά της έκανε λόγο για «μάχη» μεταξύ Κρήτης και Μαγιόρκας, θέτοντας την Κω εναντίον του Κάπρι, τονίζοντας πως για τους περισσότερους τουρίστες το καλοκαίρι έχει ήδη ξεκινήσει…

Πηγή : άρθρο της zougla.gr Κυριακή 2 Μαίου 2021