Στο βάθος του Λακωνικού κόλπου, στο δυτικό μυχό του, το Γύθειο απλώνεται στο πλάι της θάλασσας κάτω από το καταπράσινο τοπίο των γύρω λόφων. Στεριανή πολιτεία με νησιώτικη φυσιογνωμία, λιμάνι αιώνες τώρα της Λακωνίας, παραδοσιακό, με διώροφα και τριώροφα νεοκλασικά κτίρια, με φημισμένες ψαροταβέρνες, και ταυτόχρονα σύγχρονο κέντρο μιας τουριστικής περιοχής με απέραντες παραλίες και πολλά αξιοθέατα. Στις μεγάλες αμμουδιές έρχονται να γεννήσουνν οι χελώνες καρέττα-καρέττα.
Το Γύθειο βρίσκεται στο δυτικό μυχό του Λακωνικού κόλπου στους πρόποδες του χαμηλού βουνού Κούμαρος, 46 χλμ νότια από τη Σπάρτη. Συνδέεται επίσης με την ανατολική Λακωνία με τον παραλιακό δρόμο που περνάει από τη Σκάλα. Από το Γύθειο ο δρόμος συνεχίζεται δυτικά προς την Αρεόπολη και τη Μάνη .
Το Γύθειο είναι το κέντρο μιας περιοχής άριστα οργανωμένης τουριστικά που απλώνεται από τη μια και την άλλη πλευρά της πόλης.
Στην πόλη υπάρχουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια, καθώς και όλες οι δυνατότητες για φαγητό. Ιδιαίτερα στον παραλιακό δρόμο, γύρω από το λιμάνι, είναι ψαροταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί και καταστήματα για γρήγορο φαγητό. Επίσης, καφετέριες και μπαράκια.
Όλες οι υπηρεσίες και στην αγορά της πόλης και στα καταστήματα από το λιμάνι προς το εσωτερικό ό,τι χρειαζόμαστε.
Στην περιοχή υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία και νοικιάζονται βίλες, διαμερίσματα και δωμάτια. Φημισμένα είναι τα μεγάλα καλά οργανωμένα κάμπινγκ στις παραλίες από τον Κάμπο του Μαυροβουνίου μέχρι το Βαθύ και τον Αγερανό. Καταστήματα εξυπηρετούν σε όλη την παραλιακή ζώνη μέχρι το Βαθύ.
Ο Λακωνικός κόλπος προσφέρει ιδανικές συνθήκες για θαλάσσια σπορ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here