Μεσσηνία: ελαιώνες, γαλαζοπράσινα νερά και ιστορικά μνημεία
Η Κυπαρισσία, στη Μεσσηνία, με τον παραδοσιακό οικισμό της Παλιάς Πόλης και το επιβλητικό κάστρο, αλλά και τους απέραντους ελαιώνες, τα γαλαζοπράσινα νερά, τα ιστορικά μνημεία και τα μέρη αστείρευτης φυσικής ομορφιάς, συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό που γοητεύει κάθε επισκέπτη.
Τη μεσσηνιακή ομορφιά θα την θαυμάσετε και στη γραφική Πύλο , στην «αγκαλιά» του κόλπου του Ναυαρίνου. Είναι μια υπέροχη παραθαλάσσια κωμόπολη με έντονο νησιώτικο χρώμα και με το ξακουστό φρούριό της να δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού της.Στα δύο άκρα του πρώτου «ποδιού» της Πελοποννήσου, βρίσκονται οι όμορφες κωμοπόλεις της Μεθώνης και της Κορώνης , με τα περίφημα, βενετσιάνικα κάστρα τους, τις αμμουδερές ακρογιαλιές και ενδιαφέροντα αξιοθέατα στη γύρω περιοχή, ενώ σημαντικό προορισμό αποτελεί και η πρωτεύουσα του νομού, η Καλαμάτα, γνωστή για τα τοπικά της προϊόντα που αποτελούν βασικά στοιχεία της μεσογειακής διατροφής, αλλά και για τα όμορφα τοπία και τα αξιοθέατά της.
Η Στούπα και η Καρδαμύλη , στα δυτικά του δεύτερου «ποδιού», είναι δύο πανέμορφα χωριά, με κρυστάλλινες παραλίες και πολλές φυσικές ομορφιές.
Λακωνία: ιδιαίτερη παράδοση και πανέμορφες παραλίες
Το Οίτυλο και η Αρεόπολη (διαβάστε για το Οίτυλο και την Αρεόπολη εδώ), στην Αποσκιερή Μέσα Μάνη, στο νοτιότερο σημείο της Ηπειρωτικής Ελλάδας, θα σας μαγέψουν για την άγρια φύση τους, τη γραφικότητα και τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα. Στην περιοχή υπάρχουν διαδρομές απείρου κάλλους, 67 παραδοσιακοί πετρόχτιστοι οικισμοί -από τους 98 της Μάνης- κάστρα, βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες με μοναδικές αγιογραφίες, πύργοι και μοναδική χλωρίδα και πανίδα.
Νοτιότερα της Αρεόπολης, στον κόλπο του Διρού, το σπήλαιο Γλυφάδα, κρύβει για τον επισκέπτη μοναδικές ομορφιές μέσα στα έγκατα της γης. Πρόκειται για ένα ενάλιο σπήλαιο ανείπωτης ομορφιάς, που έχει πάρει την πρώτη θέση ανάμεσα στα τρία ωραιότερα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Ακόμη πιο νότια αξίζει να επισκεφτείτε τους εντυπωσιακούς παραδοσιακούς οικισμούς του Γερολιμένα, με το γραφικό, φυσικό λιμάνι, της Βάθειας, με τους πέτρινους πύργους με θέα τη θάλασσα και του Πόρτο Κάγιο (Port aux cailles), ενός γραφικού οικισμού όπου ξεκουράζονταν τα αποδημητικά ορτύκια στο μεγάλο τους ταξίδι για τα θερμά κλίματα, δίνοντας έτσι το όνομά τους στο μέρος.
Στην απέναντι πλευρά του μεσαίου «ποδιού» και λίγο βορειότερα, βρίσκεται το Γύθειο, μια ιστορική πόλη που υψώνεται αμφιθεατρικά στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Ακούμαρος, έχει νησιωτική αύρα και πανέμορφες παραλίες. Εκεί θα δείτε όμορφα νεοκλασικά σπίτια και θα αφουγκραστείτε την έντονη ζωή του τόπου. Η νότια άκρη της πόλης του Γυθείου, ενώνεται μέσω μικρού προβλήτα με ένα μικρό νησί, την αρχαία Κρανάη ή Μαραθονήσι. Σε αυτό το νησάκι, σύμφωνα με το μύθο, πέρασαν την πρώτη τους νύχτα ο Πάρης και η Ελένη, πριν φύγουν για την Τροία.
Η πρωτεύουσα της Λακωνίας, η Σπάρτη , βρίσκεται στην ηπειρωτική Πελοπόννησο και αποτελεί μια πόλη με ενδιαφέροντα αξιοθέατα, αλλά και ορμητήριο για εκδρομές στη γύρω φύση και σε όμορφους οικισμούς.
Η μεσαιωνική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς , στο τρίτο «πόδι» της Πελοποννήσου, αποτελεί ένα παραμυθένιο σκηνικό με πολλαπλές πολιτισμικές επιρροές και με σπάνιες ομορφιές. Το παρωνύμιό της είναι «Γιβραλτάρ της ανατολής», επειδή τυγχάνει να είναι, σε σμίκρυνση, πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ.
Στο νομό Λακωνίας ανήκει και η πανέμορφη Ελαφόνησος, απέναντι από τη Νεάπολη, φημισμένη για τις μοναδικές παραλίες της, με τους αμμόλοφους και τα θαλασσόκεδρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Επόμενο άρθροΠαραλίες Ελαφονήσου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here