Σήμερα το απόγευμα Σάββατο 03 Ιανουαρίου περίπου στις 16.30 ιστιοπλοϊκό σκάφος που πάνω σε αυτό επέβαινε μία τετραμελής οικογένεια , κάθισε στις ξέρες που βρίσκονται έξω από το λιμάνι της Ελαφονήσου.
Λόγω της θαλασσοταραχής και της άσχημης θέσης του σκάφους πάνω στις ξέρες η κατάσταση ήταν δύσκολη και επικίνδυνη για τους ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτό .
Η επέμβαση των ψαράδων και των κατοίκων του νησιού ήταν άμεση ώστε να προστατέψουν τις ζωές των επιβαινόντων , αρκετά Λαφονησιώτικα σκάφη έκαναν κλοιό γύρω από το ιστιοπλοϊκό για να βρίσκονται σε ετοιμότητα .
Η προσέγγιση σε σκάφη ήταν δύσκολη και αφού υπήρξε συντονισμός με το Λιμεναρχείο και με την συνδρομή μικρού αλιευτικού σκάφους “Γιάννης της Πονηρής” έγινε παραλαβή της οικογένειας από το σκάφος και μεταφέρθηκαν στο νησί της Ελαφονήσου για να τους παρασχεθούν οι απαιτούμενες βοήθειες . Αυτή την ώρα 19.00 η οικογένεια των αλλοδαπών με τα δύο κοριτσάκια βρίσκονται στο κατάστημα του “Αντώνη” όπου είναι καλά και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα και απολαμβάνουν την φιλοξενία των κατοίκων .
Για άλλη μία φορά οι Λαφονησιώτες απέδειξαν ότι βρίσκονται στο πλευρό ανθρώπων που κινδυνεύουν και νοιάζονται για τον συνάνθρωπο..

Ευχαριστούμε για τις Photo τον Αλέκο Καταγά και για τις πληροφορίες την Χρυσούλα Καταγά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here